HOGYAN VÁSÁROLJ MINÉL OLCSÓBBAN REPÜLŐJEGYET TÖRÖKORSZÁGBA?

Hogyan találhatod meg a legkedvezőbb repülőjegyeket? Nem tudod, hol és hogyan kezdd el keresni? Ebben a cikkben összegyűjtöttem a legfontosabb szempontokat, a legjobb időpontokat, és a legegyszerűbb módokat. Kattints a folytatásért…

Mi körülbelül 10 évvel ezelőtt, a legelső londoni utunk kapcsán döntöttünk úgy, hogy nem utazási irodával fogunk utazni. Én határozottan kijelentettem, hogy csoporttal nem megyek sehova. Voltak már tapasztalataim az osztálykirándulásokkal, egy-egy napos buszos bécsi utakkal kapcsolatban, szóval tényleg volt indokom azt mondani, hogy engem ez nem érdekel. Meg amúgy is, eléggé szeretek programokat szervezni, én kitalálni, én elvinni valahova a többieket: főleg, ha utána azt mondják, hogy hú, tényleg, ez mennyire jó ötlet volt és milyen jól megszervezted! 8-9 éves koromban már én böngésztem a balatoni szállásokat, írogattam a hoteleknek az ajánlatkérő emaileket, szóval úgy éreztem, hogy egy külföldi út sem lehet bonyolultabb.

Ezután mindig kivettem a részem a külföldi nyaralásaink megszervezésében is. 5-6 éve sikeresen rábeszéltük anyát egy brüsszeli utazásra is – mégpedig idegenvezető nélkül, csak a húgom, anya és én. Ő szerintem néha azért izgult, hogy minden rendben lesz-e, odatalálunk-e, sikerül-e megértetni magunkat angolul, mi lesz, ha… stb. Amikor kicsi voltam, a nagymamám Jordániába utazott egy hétre. Nagyon irigykedtem rá, mert a húgával és a húga unokájával mentek, én pedig próbáltam meggyőzni őket, hogy engem is vigyenek magukkal. Aztán a nagymamám megígérte,hogy ha már nagy leszek, és csodaszépen fogok angolul beszélni, akkor engem is elvisz egy külföldi útra magával.

Tavaly decemberben kezdtem el mondogatni, hogy most már tudok angolul beszélni, szóval mehetüüüünk! Aztán január elsején felhívtam, hogy akkor megvegyük-e a repjegyeket Isztambulba. És persze igent mondott. Együtt izgultunk öt hónapig. Együtt számoltuk a napokat. Órákig beszéltük telefonon, és megvitattuk, hogy melyikünk várja már jobban az utat. Ez a csodás pillanat idén júniusban jöttel, és szerintem mindkettőnknek óriási élmény volt. Azóta pedig hetente csekkolom az interneten az isztambuli repjegyek árát.


Én mindig a skyscanner.hu -n nézem meg először a jegyeket. Szeretem ezt az oldalt,mert amikor nem vagyok pontos dátumokhoz kötve, akkor kikereshetem a havi legolcsóbb napokat itt. Kiválaszthatom azt is, hogy csak a közvetlen járatokat mutassa. Miután pedig eldöntöttem, melyik napokon szeretnék utazni, megmutatja, melyik megbízható oldalakon tudom a legolcsóbban megvásárolni a repülőjegyeket.

1, Válaszd ki a megfelelő hónapot! Ha nem számít az indulás és a visszaérkezés dátuma, akkor csapj le a legkedvezőbb napokra!
2, Ha kiválasztottad a dátumot, akkor a következő oldalon a megadott időpontban induló és érkező járatokat láthatod: beállíthatod, hogy csak a közvetlen járatokat mutassa, kiválaszthatod a legolcsóbb vagy leggyorsabb opciókat is.
3, Ha megvan, hogy pontosan hány órakor és melyik társasággal utaznál, akkor kiválaszthatod, hogy melyik megbízható oldalról szeretnéd megvásárolni a jegyedet. Itt is érdemes résen lenni, sokszor több tízezer forint különbséget is lehet tapasztalni egyes értékesítési oldalak között. Az e-jegyedtől pedig már csak a bankkártyád adatainak bepötyögése választ el!

És akkor a nagy kérdés: Turkish Airlines vagy Pegasus? Közvetlen isztambuli járatokat biztosít mindkét légitársaság, szóval eddig 1-1. A nyári főszezonban olcsóbban megúszhatjuk a Pegasussal, azonban a többi időszakban sokkal szívesebben utazok a Turkish Airlines-zal. Ezt a légitársaságot jobban szeretem, mert az áraik tartalmazzák a 20 kg-os feladandós bőröndöt, a fedélzeti fogyasztást, és az előre kiválasztott helyemet is, így a repjegy kifizetésénél nem találkozok 10-15 ezer forintos pluszköltségekkel. 

Érdemes feliratkoznia Turkish Airlines és a Pegasus hírleveleire is, mert sokszor olcsó és naagyon csábító ajánlatokkal tudják bombázni az embert. Ha már egy fél évvel előre megvásárolod a jegyeket, biztos, hogy szuper árakon sikerül rájuk lecsapnod! 

Egy másik tipp: ha sokat nézegeted a skyscanner-hez is hasonló árvadász oldalakat, előfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra megemelik a jegyek árát. Ezzel is próbálják manipulálni az embereket, hogy minél hamarabb fizessék ki a jegyeket. Emiatt lehet, hogy hirtelen elhatározásból, elhamarkodva döntesz, és később módosítani szeretnél majd. Szóval csak semmi pánik – ajánlott inkognitó módban belépni ezekre az oldalakra, illetve ha “hirtelen” megemelkednek az árak, akkor egy másik eszközről is csekkolni az oldalt.

Mint általában a legtöbb úticél esetében, itt is az őszi-téli hónapok olcsóbbak. Szóval aki érzi magában a bátorságot, és a hidegben is nekivágna ennek a gyönyörű országnak, annak legalább egy jó hírrel szolgálhatunk a repjegyek árát illetően. 

Sokszor vásárlás után pedig a jegyek kinyomtatásával sem kell bajlódni, mert ezeket a légitársaságok appjáról egyszerű letöltés után azonnal, bárhonnan elérheted.

Leave a Reply