vegán snickers szeletek hozzáadott cukor nélkül

A snickers nálunk elég nagy favorit, a vásárlás végén pedig mindig a kasszához is raknak belőle, persze én meg mindig elcsábulok... Már régóta terveztem, hogy otthon is elkészítem, rengeteg receptet átfutottam, mert mindenféleképpen cukormentesen szerettem volna megalkotni. Miután végre sikerült megálmodnom, hogy milyen is legyen, a következő gondot az alapanyagok beszerzése jelentette - a költözködés miatt egy csomó megszokott dolog hiányzott a polcról. Ha én valamit a fejembe veszek, akkor annak úgy is kell lennie, szóval nem tudtam napokat várni, hogy mindent megvegyek hozzá. Emiatt az alsó kekszes réteg egy kicsit porhanyós lett, de ezekkel az arányokkal tökéletes lesz:

Read more

vegán "nutella" pörkölt törökmogyoróból

Ne a klasszikus nutellára számíts, hanem egy kicsit valami másra: sokkal erőteljesebb pörkölt mogyoróízre, lágyabb, de mégis édes aromákra, felejtsd el a sok-sok kristálycukrot és pálmaolajat. Mert ez valahogy egészen más. Mogyorókrém igazi mogyoróból, finom kakaóporral, lágyan, krémesen, tej nélkül. Én legtöbbször talán csak magában eszegetem, csak kanalazom és kanalazom, de néha azért jut belőle pirítósra, vagy akár palacsintába is - de csak nagyon néha.

Read more

hummusz

A hummuszt már itthon is egyre jobban ismerik, de sokan talán túl macerásnak tartják elkészíteni, és helyette készen vásárolják meg - aminek természetesen semmi köze sincs egy igazi, jó kis hummuszhoz. Mostanában a legtöbbször szendvicsekben vaj vagy krémsajt helyett hummuszt kenek a kenyérre, ami nagyon feldobja az egészet. Nálunk reggelire is elég sok elfogy belőle, hiszen a csicseriborsókrém a Törökpasa nagy kedvence, és csodák csodájára már olyan hummuszt tudok neki készíteni, amitől még ő is megnyalja mind a tíz ujját!

Read more