lazacos panini rukkolával és paradicsommal

by winenka

Az ikeában kapható lazacos paniniről jutott eszembe, hogy itthon is el kéne készíteni valami hasonlót. Aztán eszembe jutott, hogy mivel nincs itthon a panini készítőnk, ezért a panini része ugrott. De ha én valamit a fejembe veszek, akkor az úgy is lesz - szóval lesz panini panini sütő nélkül is. Tehát akinek nincs otthon ilyen készüléke, az most éppen a legjobb helyen jár, katt a receptért!

 

Amire szükség lesz (2 db szendvicshez):

 ♥ 50 g füstölt lazacszelet
 ♥ 4 szelet kenyér
 ♥ 2 ek majonéz
 ♥ fél maréknyi rukkola
 ♥ 2 db koktélparadicsom
 ♥ pár szelet sajt
 ♥ 1 ek olívaolaj

 

Így készül:

I. A 4 szelet kenyér héját vágd le úgy, hogy a kenyér téglalap alakú legyen. Egy grillserpenyőt forrósíts fel, 1 evőkanál olívaolajat is tehetsz bele, hogy ne ragadjon le sütéskor a szedvics.

II. A kenyerek egyik felét kend meg majonézzel, majd helyezz el két kenyéren 50 g füstölt lazacszeletet. A lazacokra helyezd rá a fél maréknyi friss rukkolát, a kis karikákra felszeletelt 2 darab koktélparadicsomot és a szeletelt sajtokat. Az üres kenyérszeleteket helyezd a megpakolt szeletek tetejére (→ vagyis csinálj belőlük szendvicseket).

III. Tedd a szendvicskéket a felhevített serpenyőbe, és egy spatulával nyomd össze őket. Így fog a sajt is megolvadni legbelül, illetve a legalsó kenyérszelet átveszi a serpenyő mintáját. Kb. 1 perc múlva fordítsd meg a szedvicseket, és ismételd meg a folyamatot.

  

  

Leave your comments

Comments

  • No comments found