vegán snickers szeletek hozzáadott cukor nélkül

by winenka

A snickers nálunk elég nagy favorit, a vásárlás végén pedig mindig a kasszához is raknak belőle, persze én meg mindig elcsábulok... Már régóta terveztem, hogy otthon is elkészítem, rengeteg receptet átfutottam, mert mindenféleképpen cukormentesen szerettem volna megalkotni. Miután végre sikerült megálmodnom, hogy milyen is legyen, a következő gondot az alapanyagok beszerzése jelentette - a költözködés miatt egy csomó megszokott dolog hiányzott a polcról. Ha én valamit a fejembe veszek, akkor annak úgy is kell lennie, szóval nem tudtam napokat várni, hogy mindent megvegyek hozzá. Emiatt az alsó kekszes réteg egy kicsit porhanyós lett, de ezekkel az arányokkal tökéletes lesz:

 

Amire szükség lesz:

 ♥ 200 g darált keksz (a vegán verzióhoz természetesen vegán keksz)
 ♥ 175 g margarin
 ♥ 200 g datolya
 ♥ egy csipet vaníliaőrlemény
 ♥ kb. 200 ml víz
 ♥ 2 ek mogyoróvaj
 ♥ fél maréknyi hántolt mogyoró
 ♥ 50 g csokoládé (vegánoknak vegán csokival)

 

Így készül:

I. A 200 g datolyát áztasd be annyi vízbe, hogy éppen csak ellepje (kb 200 ml). Áztasd minél tovább, hogy nagyon puha legyen - ez kb 6-8 óra, akár egy nap is lehet.

II. A 200 g darált kekszet keverd össze egy tálban a nagyon nagyon lágy, már-már olvadt 175 g vajjal. Egy kicsi tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomkodd az aljára a kekszes-vajas keveréket. Pihentesd hűtőben.

III. Öntsd le a datolyáról a vizet, szedd ki a puha gyümölcsből a magokat, és pépesítsd össze a datolyákat. Adhatsz hozzá egy csipet vaníliaőrleményt is. Add hozzá a 2 evékanál mogyoróvajat, majd ezzel is jó alaposan keverd el. Ha kész, vedd elő a hűtőből a kekszalapot, és ezen simítsd el a datolyás krémet. Ebbe nyomkodd bele egyesével, egymáshoz nem túl közelre helyezve a fél maréknyi hántolt mogyorót.

IV. Olvaszd meg az 50 g csokit, majd kend a datolyakrém tetejére. Legalább fél órát hűtsd hűtőszekrényben, de utána nyugodtan rávetheted magad!

 

 

 

Leave your comments

Comments

  • No comments found