fügés gyümölcspuding házi chia magos granolával

by winenka

Utáltam a fügét. Nem értettem sosem, mások mit esznek úgy rajta. A boltban vettünk néha aszalt fügét, de akárhányszor megkóstoltam, mindig ugyanaz volt a vége: énilyetsohatöbbet. Aztán lett egy szép kis fügefánk a kertben, én pedig egyre jobban érdeklődtem a tudatos táplálkozás iránt. Megint megpróbálkoztam összepajtizni a fügével, de most a friss, aszalatlan formájában kóstolgattam. Ma már biztos vagyok benne, hogy mindig az éretleneket sikerült kiválasztanom... Aztán sor került az otthoni sütős fügeaszalásra is, aminek szén lett a végeredménye. Úgy gondoltam, hogy reménytelen, többet rá se nézek a fügére... egészen eddig a szép őszi napig, hiszen óriási akcióban(!!!!) sikerült szert tenni ezekre a sötétebb héjú, nagyon puha, nagyon érett fügécskékre, és úgy érzem, szerelembe estem...

 

 

Amire szükség lesz:

 ♥ 1/2 körte
 ♥ 1 db érett banán
 ♥ 2 db füge - 1 a díszítéshez, 1 a pudinghoz
 ♥ 100 g zabpehely vagy zabliszt
 ♥ kb. 70-100 ml tej (tehén- vagy növényi tej)
 ♥ csipet vaníliaőrlemény
 ♥ egy maréknyi házi granola

 

Így készül:

I. Kockázd fel a 1/2 körtét, az 1 darab fügét, és törd apró darabokra az érett banánt

II. Aprítógépben daráld nagyon finomra a 100 g zabpelyhet - ha zablisztet használsz, akkor ez a lépés lényegtelen. Add hozzá a gyümölcsöket, és keverd pépesre.

III. Add hozzá a 70-100 ml tejet és a csipetnyi őrölt vaníliát is, turmixold egyneművé, majd adagold poharakba és a tetejüket szórd meg egy maréknyi házi készítésű, kókuszos, chia magos granolával!

  

 

 

Leave your comments

Comments

  • No comments found